lördag 19 april 2008

Skraj

Jag blev väldigt skraj häromdagen när jag upptäckte blod i samband med toalettbesöket. Slängde mig direkt på telefonen och ringde min man, som störtade hem från jobbet.... Han är för söt och omtänksam ibland. Sen försökte jag komma i kontakt med en barnmorska som kunde berätta om jag skulle söka läkare eller inte, men deras telefontid var ju slut för dagen och då var det vårdguiden som gällde. Den var inte till mycket hjälp...
De bästa svaren fick jag av en kompis som hade en kompis som hade råkat ut för samma sak under sin graviditet.

Man går de första tolv veckorna och nästan väntar på att man ska blöda, sen släpper det när man har passerat sen magiska tolv veckors gränsen. Att man ska blöda efter det är overkligt, det ingår inte i tanken liksom.
Nåja, nu har jag iallafall pratat med min barnmorska, hon lugnade ner mig, och berättade att det är väldigt vanligt med blödningar under graviditeten. Det känns skönt att höra det av någon som vet.

Så nu behöver jag inte bli lika stressad om det skulle hända igen.

Vilket nervöst vrak man blir när man är gravid. Suck.

3 kommentarer:

Jenni sa...

Usch, förstår om du blev nervös.Tur att barnmorskan kunde lugna dig. Man letar säkert efter alla små symtom på allt man kan få under en graviditet så inte konstigt du blir nervvrak :) Hur gick glucosbelastningen då?

Kramar Jenni

Linda sa...

Glucosbelastningen gick bra, men jag får svaret nästa gång jag ska till barnmorskan, så jag vet inget än. Det var inte alls så läskigt som folk har sagt till mig. Mest jobbigt var det att jag skulle sitta stilla i väntrummet i 2 timmar, guud så klockan gick sakta då...
Kram

Helen & Co sa...

Fy då.. jobbigt det där me småblödningar.. men som barnmorskan sa så är det ju vanligt.. du vet ju att jag hade "mens" till v 20 båda mina grviditeter.. va ju därför jag inte haja att ja va me barn..guud va d ska bli spännade me en liten bebbe hos er.. Lina sa idag att hon måste träffa dej snart o se o känna på din mage.. hon tycker det e så spännande.. Min glucosbelstning tyckte ja va förskräklig.. kanske dom gör annorlunda nu.. ja fick dricka en himla massa jättesött sockervatten.. typ 1 liter o bli stucken me jämna mellanrum.. blää.. tur att sånt är över.. nu längtar vi bara till din lilla bebbe ska komma ut.. tur att det snart är sommar.. då går ju tiden fortare..
kraam!!!