tisdag 14 oktober 2008

Skratta om ni vill...

Kära läsare, för er som inte vet om det så är det fullmåne inatt, och det betyder att bebisen kan komma om man är lite skrockfull av sig. Så här säger experterna:

"Vid fullmåne står solen och månen i rät linje och dragningskraften gör att oceanernas vatten stiger och sjunker. Tidvattnet har i alla tider eggat fantasin och bland annat sägs det påverka när vattnet går innan en förlossning.
Myten säger att fler föder kring fullmåne, och det brukar vara lite fler vattenavgångar just då.
Det finns studier som visar att fler barn föds vid fullmåne, men det är inte vetenskapligt belagt. Trots det så väljer många sjukhus att markera månens gång." (nwt.se)

Skulle ju vara rätt häftigt om bebisen valde att titta ut inatt... haha. Men jag har noll känningar i mage eller rygg, så jag antar att den kommer att ligga kvar även fast det är fullmåne ute. Men maken tror ju att den ska komma inatt (det tror han varje dag...).

Nu blir det lite stickning en stund innan jag ska lägga mig. Är sjukt stolt över mig själv, har stickat mina första bebissockor. Läste till och med en stickbeskrivning (även om jag fick lov att ringa mamma för hjälp). Nu håller jag på med ett par benvärmare i storlek bebis.

Kram.

3 kommentarer:

Jenny.S sa...

nååå.. hände det nåt inatt?? =)

Linda sa...

nej, jag skrattar rätt högt åt mig själv... men lite vidskeplig måste man ju vara. Var väldigt uppgiven imorse när jag vaknade.

jenni sa...

:(

jag såg månen inatt då jag skulle gå och lägga mig och fan vad det lyste. Sen då jag läste ditt inlägg imorse var jag nästan säker på att det måste hänt nåt nu så som månen sken upp. Men nä.